Амелия Гешева и Иван Тотев
Амелия Гешева и Иван Тотев / netinfo
Умуват кой да замести в Община Пловдив новия зам.-министър на културата Амелия Гешева
93582
Умуват кой да замести в Община Пловдив новия зам.-министър на културата Амелия Гешева
  • Умуват кой да замести в Община Пловдив новия зам.-министър на културата Амелия Гешева
Номинацията на зам.-кмета по култура и туризъм в община Пловдив Амелия Гешева за зам.-министър на културата е на структурата на ГЕРБ в града. Това разкри кметът Иван Тотев, който е и лидер на партията на Бойко Борисов в Пловдив.

По думите на градоначалника, влизането на Гешева в екипа на министъра на културата Боил Банов е голямо признание за града и показва отношението на правителството към домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година.

Амелия Гешева става зам.-министър на културата

Той коментира, че въпреки съжалението, което се усеща в културните среди на града от заминаването на Амелия Гешева в София, това е добро решение, тъй като от позицията си на зам.-министър на културата тя ще може да продължи да работи, както и досега за Пловдив и каузата Европейска столица на културата.

Тотев не съобщи кой ще заеме мястото на зам.-кмет по култура в общинската администрация, като лаконично обясни, че това ще стане ясно не по-рано от сряда, другата седмица. Два са вариантите за заместник на Гешева, обясни той – подготвен административно човек или лице от културните среди на града.

Амелия Гешева беше зам.-кмет по култура и туризъм на Пловдив от 2016-та година. Преди това като служител в областна администрация работи активно по проекта за ревитализация на Римския стадион, а като директор на ОИ „Старинен Пловдив“ - за възстановяване блясъка на редица знакови паметници на архитектурния резерват. 

Още подробности чуйте в звуковия файл.