Амелия Гешева разяснява в студиото на Дарик радио Пловдив финансирането на културните проекти в града
Амелия Гешева разяснява в студиото на Дарик радио Пловдив финансирането на културните проекти в града / Дарик радио Пловдив, архив
Ресорният зам.-кмет по култура и туризъм от 2016 г. в Община Пловдив Амелия Гешева е назначена за заместник-министър на културата, научи Дарик. Гешева е магистър по публична администрация от Техническия университет във Варна, има придобита магистърска степен и от ПУ „Паисий Хилендарски“. 

„Назначаването на Амелия Гешева за заместник-министър на културата е голямо признание за града ни и показва отношението на правителството към домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година. Като един от двигателите на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, сме сигурни, че тя ще продължи да работи за тази кауза“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Амелия Гешева работи активно по проекта за ревитализация на Римския стадион, а като директор на ОИ „Старинен Пловдив“ - за възстановяване блясъка на редица знакови паметници на културата в Стария град, за възраждане на културни събития и популяризирането им. 

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов са назначени още трима  заместник-министри.

В Министерството на околната среда и водите е преназначен Красимир Живков. Той заема тази длъжност от 2014 г.

Деница Сачева, която беше заместник-министър на труда и социалната политика по време на втория кабинет на Борисов, поема поста в Министерството на образованието и науката.

Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията става Димитър Геновски. Дълги години той е заместник-изпълнителен директор в „Български пощи” ЕАД. Магистър е по икономика от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.