Район Централен
Район Централен / netinfo
ОУ „Алеко Константинов“ в район „Централен“ в Пловдив грабна приза от Годишните награди за пътна безопасност. Инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ в града под тепетата и Студентски съвет към УХТ са другите две отличени пловдивски организации.
 
На церемонията по връчването на годишните награди за пътна безопасност за 2017 година присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
 
Директорът на ОУ „Алеко Константинов“ Красимир Ангелов получи грамота и плакет и благодари на организаторите, на своя екип и на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който също присъства на събитието.
 
„Комплексният подход, налична визия и желание за работа са от основно значение за постигането на резултати в едно училище.“, коментира Красимир Ангелов. Училището под негово ръководство, което е едно от най-желаните в район „Централен“, е отличено от фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ във връзка с цялостната стратегия в посока безопасност на движението: интерактивна учебна площадка, паркинг със стойки за над 50 велосипеди; използване на виртуалната платформа за обучение по безопасност на движението по пътищата. Георги Стаменов лично поздрави Красимир Ангелов и инсп. Ботьо Гиргинов. През 2018г. „Централен“ ще продължи да работи по общи проекти с двете организации.
 
Конкурсът "Годишни награди за пътна безопасност" се организира за 7-ма поредна година и е насочен към организации и лица с реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.