отличени полицаи
отличени полицаи / /МВР
Сред призьорите е и инспектор Ботьо Гиргинов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив
Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ организира седмото си издание и събра на тържествена церемония номинираните в шестте категории. Сред тях са и четирима служители на три областни дирекции на МВР.

За проявен висок професионализъм при изпълнение на ежедневните си задачи в категорията „Специална награда на служител от пътна полиция с личен принос“ журито номинира двама младши автоконтрольори от ОДМВР-Кюстендил, техен колега от РУ-Костинброд и полицейски инспектор в ОДМВР-Пловдив. Наградите им връчи заместник-министър Красимир Ципов, който сърдечно им благодари и им пожела бъдещи професионални успехи. На церемонията присъстваха началниците на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП  и СДВР комисар Бойко Рановски и комисар Тенчо Тенев,  както и техни колеги, директорът на ОДМВР-Кюстендил, както и представители на ръководствата на областните дирекции на Пловдив и София. 

Благодарение на бързата и професионална реакция младшите автоконтрольори Красимира Балтова и Венцислав Стоилов от ОДМВР – Кюстендил  пресякоха  тежко престъпление и предотвратиха разрастването на пожар в големи размери. Докато патрулирали в нощните часове през лятото на миналата година, те засекли моторист, който управлявал без обозначителни знаци. При последвалото проследяване забелязали, че мъжът в движение хвърля течност в близост до новосрояща бензиностанци, появяват се и първите пламъци. Двамата младши автоконтрольори реагирали светкавично и докато подават сигнал за инцидента, започнали да гасят огъня с помощта на пожарогасител. Техният колега - младши автоконтрольор Иван Тодоров от РУ – Костинброд към ОДМВР – София, успява да спаси тежко ранен шофьор, попаднал в опасен пътен инцидент.

отличени полицаи
Боьо Гергинов /МВР

Полицейски инспектор Ботьо Гиргинов от ОДМВР – Пловдив е отличен за проявен висок морал, устойчивост в прилагането на Закона за движението по пътищата и постигнати високи резултати в превенцията с деца и възрастни участници в движението по пътищата.