Тухла падна от стара сграда в Пазарджик, рани жена
Тухла падна от стара сграда в Пазарджик, рани жена / снимка: Тина Соколова

Част от тухла, паднала от стара сграда в центъра на Пазарджик, рани случайна минувачка днес малко след 14 часа. Парчето било повлечено от свличащо се парче сняг. При падането от високо ударът е бил сериозен. На място са повикани полиция и пожарникари, които по спешност са отстранили други опасно надвиснали преспи и ледени късове.

Пострадалата е с разкъсно-контузна рана на главата, леко комоцио и е много изплашена от случилото се, съобщи зам.-шефката на Областната болница д-р Дора Шопова. Пациентката е оставена за наблюдение в Хирургичното отделение. Направен ѝ е скенер, който показва, че всичко е наред. Ще остане поне два дни. Състоянието й не е тежко, но е възможно през следващите часове да последва някаква реакция, обясняват лекари.

В центъра на Пазарджик има много стари сгради, някои – от Възраждането, които са в лошо състояние и дори при хубаво време от фасадите им падат мазилки. В случая инцидентът е станал със строена през 1962 година. В нея сега се помещават канцелариите на Регионалното управление по образованието, но е собственост на общината.

При чистенето на снега тази зима на мнозина им направи впечатление, че пътеките са направени точно покрай зданията, където и опасността човек да бъде ударен от падащи висулки е много голяма. Другата възможност е да се върви по изключително хлъзгав и опасен лед.