/ Георги Димитров
Внасят в съда делото срещу 17-годишния младеж, обвинен в убийството на овчар в пловдивското село Скутаре. Престъплението бе разкрито миналия септември.

Разкриха убийство на овчар в Пловдивско, задържан е 17-годишен

Престъплението е извършено на 10 септември, извършителят е бил колега на овчаря, като е работил в същото стопанство. След заплаха овчарят е дал всичките пари, които има, а именно 60 лева.

След получените удари, той е получил телесна повреда и силна кръвозагуба, която е довела до смъртта. Извършителят обаче е искал още пари и продължил да бие жертвата - след като не получил повече парти той бутнал пострадалия на земята, като започнал да го рита с крака по тялото. Малко по-късно го оставил на мястото и се качил на микробус, с който потеглил.

Починалият овчар бил открит три дни по-късно от мъж, който отивал на работа. Той забелязал край пътя тялото на пострадалия и се обадил на тел. 112. Пристигналите на място медицински екипи установили смъртта.
 

"Участникът в деянието се опитал да заблудят полицаите, но с помощта на психолози са разкрили извършителя на престъплението", заявиха тогава от полицията в Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня