/ iStock/Getty Images
Повдигнато му е обвинение за грабеж и причинена средна телесна повреда
Разкриха убийство на овчар в село Скутаре, област Пловдив.

Извършителят на тежкото престъпление е 17-годишен младеж. Повдигнато му е обвинение за грабеж и причинена средна телесна повреда, впоследствие довела до смъртта на възрастния човек. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Разследват смъртта на мъж в Пловдивско

Престъплението е извършено на 10 септември, извършителят е бил колега на овчаря, като е работил в същото стопанство. След заплаха овчарят е дал всичките пари, които има, а именно 60 лева.

След получените удари, той е получил телесна повреда и силна кръвозагуба, която всъщност е довела до смъртта. Извършителят обаче е искал още пари, които след като не е получил, е причинил средната телесна повреда.

"Прокуратурата в Пловдив е подала искане за мярка за неотклонение задържане под стража спрямо непълнолетния. Законът предвижда от 5 до 12 години затвор", съобщи Галина Андреева-Минчева, замeстник-окръжен прокурор на Пловдив.

"Участникът в деянието са опитали да заблудят полицаите, но с помощта на психолози са разкрили извършителя на престъплението", заяви директорът на ОД на МВР - комисар Георги Чергов.
Агенция "Фокус"