Тръгна концесията на спортния комплекс в “Лаута”
Тръгна концесията на спортния комплекс в “Лаута” / netinfo

Общинският съвет в Пловдив даде старт на концесията на “Спортен комплекс – Стадион Локомотив” на днешната си сесия. 32-ма съветници подкрепиха предложението на кмета Славчо Атанасов, въпреки че от ГЕРБ поискаха отлагане на гласуването с мотива, че не са ясни точните параметри и броя на залите, в които ще се помещават спортните клубове на Лаута.

 

По предложение на СДС бъдещият концесионер ще трябва да осигури помещение, с което да разполагат фенклубовете на Локомотив Пд.

 

Съоръжението ще бъде отдадено на концесия за 35 години срещу задължението в него да се инвестират минимум 9 млн. лв. В базата безвъзмездно ще продължат да тренират и железничарските клубове по бокс, борба, волейбол, лека атлетика и тенис на корт.

 

Постоянната комисия по общинска собственост издейства трикратно завишаване на годишното концесионно възнаграждение и неговият размер вече е 36 хиляди лева.

 

Бъдещият стопанин ще бъде задължен да приведе цялото съоръжение в съответствие с изискванията на ФИФА и УЕФА. Самият стадион трябва да разполага с 30 хиляди седящи места, 22 500 от които трябва да бъдат под козирка.

 

Предстои определянето на комисия, която да избистри условията за провеждането на конкурса за концесионери.

 

Настоящият президент на ФК “Локомотив” Галя Топалова вече заяви, че ще участва в конкурса за концесия. Тя обаче няма да ползва предимство пред останалите кандидати.