Лабораторията в УМБАЛ Св. Георги е почти завършена
Лабораторията в УМБАЛ Св. Георги е почти завършена / Община Пловдив
Три референтни лаборатории за изследване на проби за наличие на коронавирус ще има в Пловдив. Това съобщи областният управител Дани Каназирева тази сутрин. Тя уточни, че всеки момент се очаква със заповед на здравния министър Кирил Ананиев в Пловдив, да бъдат одобрени  лаборатории в три пловдивски болници, в които ще се правят изследвания за COVID-19.

Изграждането на лабораторията за COVID-19 в Пловдив е на финала си (СНИМКИ)

Лабораториите ще са в УМБАЛ “Свети Георги“, УМБАЛ “Каспела“ и УМБАЛ “Пълмед“, посочи Каназирева. Проверка на DarikNews установи, че в две от тях - частните "Каспела" и "Пълмед" вече се работи с PCR тестове.

Пловдивската лаборатория за коронавирус може да заработи до 10 април

От пресслужбата на областна администрация уточниха, че преди седмица, Медицинският щаб в Пловдив е изпратил искане до Министерство на здравеопазването и в Пловдив да бъде одобрено разкриването на референтна лаборатория.

Преместиха в друг корпус Спешното отделение, чийто шеф се оказа с коронавирус

"Добрата новина е, че очакваме това да стане за трите болници, които първи започнаха да приемат и лекуват пациенти с коронавирус, като за лабораторията в болница „Свети Георги" вече са поръчани 3000 PCR теста", уточниха от областна управа.