паднал стълб
паднал стълб / netinfo
Тежка техника се наложи да отпушва дере в Девниско, а паднал стълб остави без ток няколко населени места в Злотоградско, като проблеми с електричеството има и в Смолян. Освен това на дежурните екипи им се е наложило през денонощието да премахват няколко паднали дървета, както и да разчистват пътните настилки от паднали камъни и земна маса в Смолянско. Това е равносметката от денонощието в областта, по данни на дежурните екипи.

Дере преля по пътя Жребево -Кестен заради обилните валежи. Около два часа тежка техника е разчиствала участъка и пътят вече е проходим, съобщи заместник- областният управител на Смолян Адриан Петров. През нощта е имало сигнали за паднали камъни по пътя, които своевременно за разчистени от пътните служби. Спасителните екипи са отстранявали паднало дърво по пътя към прохода "Превала". Проблеми с въздушните линии на електропроводите остави без ток няколко населени места в Златоградско, както и има прекъсвания на електричеството в Смолян от малките часове на денонощието.

„Причината за проблема в Златоградско е паднал стълб, но екипите правят всичко по силите си да възстановят аварията. Такава има и на въздушен електропровод в района на Телевизионната кула в Смолян, както и там колегите са локализирали проблема и работят по него“, коментира говорителят на ЕВН – България Крум Косев. „Следим ситуацията, в момента може да се каже, че нямаме притеснения и тя е значително спокойна. В момента съм на обход в региона, както и областният управител Недялко Славов“, добави Петров.