/ DarikNews.bg
316 нарушения от водачи на таксиметрови автомобили са установени при специализираната акция на пловдивската полиция, за която DarikNews съобщи през почивните дни. В пет от случаите шофьори са извършвали нерегламентиран таксиметров превоз, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Оттам оповестиха резултатите от операцията до момента. 

Полицията: Таксиметрова фирма в Пловдив регистрирана на фалшив адрес

Акцията бе за спазване правиталат на движение от водачите на автомобили и се проведе в периода от 2-ри до 8-ми декември. Проверени са общо 832 автомобила. Констатирани са 316 нарушения, като сред тях преобладават  случаите  на неправилно спиране, паркиране и престой -  250.

Един от таксиджиите е бил невправоспособен, а водачите на 12 автомобила са се движили със скорост над допустимата. Без обезопасителни колани са били 12 от шофьорите.  Петима  са използвали мобилните си телефони по време на движение. 

За нарушенията по Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 43 акта и 116 глоби с фиш. Издадени са и 180 фиша по Наредба на община Пловдив.