/ ThinkStock/Getty Images
Двама затворници остават зад решетките, след като Апелативният съд под тепетата отказа да уважи жалбите им за предсрочно условно освобождаване от затвора, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд. 

Магистратите не се съгласиха мъж, осъден на 7 години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, да бъде пуснат на свобода по-рано. В края на 2014 г. той нападнал в гръб възрастна жена, която се връщала от личния си лекар. Нападателят скъсал златните обеци от ушите й и побягнал.

Убиецът на богата пловдивчанка остава зад решетките


Съдът прецени, че затворникът, с инициали К.П. не е показал, че се поправя, тъй като по време на изтърпяване на наказанието многократно е бил наказван от администрацията на затвора, включително и за заплаха с физическа саморазправа спрямо служител от охраната.

Без уважение е оставена и жалбата и на другия затворник, с иниицали С.И. Той е осъден на 9 месеца лишаване от свобода за това, че през март тази година е шофирал дрогиран. Това било второ подобно нарушение, след като и преди е бил осъждан за управление на автомобил под влияние на дрога.

Лихварят, раздавал кредити срещу имоти и коли, остава зад решетките

Според магистратите мъжът е изтърпял повече от половината си присъда, но дни преди да подаде молбата си за предсрочно освобождаване, е наказан от администрацията на затвора за притежаване на забранена вещ.

Определенията на Пловдивския апелативен съд са окончателни и не подлежат на обжалване.