зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев заедно с кметът на Смолян Николай Мелемов, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, както и представители на ръководството на фирмата-изпълнител на обекта инспектираха новия път
зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев заедно с кметът на Смолян Николай Мелемов, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, както и представители на ръководството на фирмата-изпълнител на обекта инспектираха новия път / АПИ
Инспектираха новия обходен път за селото, заобикалящо свлачището, което затвори главния път Смолян-Мадан
Новия обходен път за смолянското с. Тикале инспектира зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев. Пътят е алтернативно трасе, заобикалящо свлачището, което затвори главният път Смолян - Мадан в района на селото.

Свлачището е в относително устойчиво състояние и не се забелязва движение, установи на място зам.-министър Йовев. Около пътя са изградени нови подпорни стени, заздравена е пътната основа, изградени са системи за отводняване и обезопасителни съоръжения, поставена е пътна сигнализация. Движението по трасето вече е пуснато. По него обаче не могат да се движат тежкотоварни автомобили.

На проверката в участъка присъстваха и кметът на Смолян Николай Мелемов, заместник – областният управител Владимир Гърбелов, както и представители на ръководството на фирмата-изпълнител на обекта.