студентска формация Жарава
студентска формация Жарава / Община Пловдив
В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници Община Пловдив организира на площад „Стефан Стамболов“ поредица от концерти на любими пловдивски изпълнители, с които да зарадва пловдивчани и гости на града. Първият от тях е днес от 17:00 ч. На откритата сцена ще започне празничен Коледен концерт на Студентска формация „Жарава“.

Студентска Музикална Формация "Жарава"  е създадена като представителна към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Съставът е от студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков. 

„Жарава“ открива третото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ 2019 (СНИМКИ)


Студентите на Пловдивския университет от специалност „Музика“ сформираха първата университетска група преди няколко години и оттогава многократно оглавяват световната класация ТОП 40 за етномузика ETHNOCLOUD, базирана в Торонто, Канада,  която представлява над 90 000 артисти и групи от 151 държави по целия свят. Класирането се осъществява на база гледания и харесвания, като „Жарава“ е под №1 в глобалната класация вече няколко пъти. Миналият месец, „Жарава“ отново оглави класацията.

„Жарава“ обединява съвременната музика с българския фолклор по лек и елегантен начин, така че да подтикне младото поколение да се върне обратно към корените си. С изпълненията си  момчетата и момичетата съчетават фънк, джаз, поп с български фолклорни инструменти и гласове. Кавал, тъпан, клавир, гайда и барабани обогатяват модерната музика, а гласовете на трите певици ще ви накарат да настръхнете.

Бутиков концерт изнася студентска етно формация "Жарава"

През 2018 година, „Жарава“ гостуваха на престижния международен фестивал „Петро джаз“ в Санкт Петербург, където предизвикаха невиждан фурор и огромен интерес от страна на руските медии. Само преди дни, те участваха и в музикалната програма на невероятната боксова гала в зала „Колодрума“ в Пловдив, където Тервел Пулев спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория.