/ DarikNews
Отделни жители си правели селфи по празните улици
Затегнаха мерките за сигурност и в пловдивския квартал Столипиново. За първи път кварталът опустя, а улиците се оказаха празни, съобщи кметът на район "Източен" Иван Стоянов, след като бе попитан как се спазват разпорежданията на министъра на здравеопазването там. 

"Интересното е, че в Столипиново се наблюдаваше, че улиците са празни, дори имаше единични жители, които си правеха селфи по улиците", коментира Стоянов. 

Пациентка почина от инфекция в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив, лекари се съмняват за COVID-19

По думите му в квартала не е имало сватба, както се чу по-рано. Той посочи, че е разговарял с началника на Шесто РУ, на чиято територия е районът, който го е уверил, че там всичко е спокойно. 

"Забранил съм всякакви масови прояви на открито и закрито като сватби, сюнети и т.н.", подчерта кметът на "Източен".

Пловдивската полиция ще охранява аптеки и хранителни магазини

Според разпорежданията му малките магазинчета в квартала са задължени да спазват санитарно хигиенните условия. "Издал съм заповед в по-малки търговски обекти да влиза само по един клиент, а ако отвън се образува опашка да има отстояние от 1,5 метра, това трябва да си го спазват собствениците", обясни Иван Стоянов. 

Към Районната администрация е сформирана работна група, която проверява спазват ли се ограничителните мерки. 
 
 
Столипиново опустя

Улиците в Столипиново са празни, отделни жители си правят селфи, съобщи кметът на район "Източен" в Пловдив Иван Стоянов

Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Неделя, 15 март 2020 г.