Собствениците на заведения : Заплашени сме от фалит
Собствениците на заведения : Заплашени сме от фалит / Снимка: Даниела Ковачева
Ако промените в Наредба 1 влязат в сила, много от нас ще фалират, а други ще трябва да уволнят половината си персонал. Това заявиха представители на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив на днешната си среща със зам.- кмета по обществения ред Руси Панчев.

Според текстове в новата наредба, заведенията ще могат да работят с удължено работно време след 22.00 часа, само при условие, че получат разрешение от всички живеещи в радиус от 30 метра от обекта. Когато това решение влезе в сила, много хора ще започнат да злоупотребяват и да ни изнудват. Дори и да не пречим на никого, пак ще се намерят такива, които ще откажат да се подпишат, просто такъв е манталитетът на хората, коментираха собствениците на заведения.

От своя страна Руси Панчев заяви, че Община Пловдив не е против бизнеса и желае да го стимулира, но без да нарушава интересите на гражданите. Той обеща да вземе под внимание искането на асоциацията, но след като изслуша и становището на хората, които постоянно пишат жалби.