адвокат Златко Митрев е новият Областен управител на Пазарджик
адвокат Златко Митрев е новият Областен управител на Пазарджик / netinfo
Адвокат Златко Митрев e новият областен управител на Пазарджик. Това стана ясно, след като днес с решение на Министерския съвет бяха освободени още 7 губернатори, а на тяхно място са назначени служебни. Като мотив бе посочено, че те подали молби за отпуски, а отсъствието им нямало да позволи провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори през март.

Адвокат Златко Митрев е уважаван член на Адвокатската колегия в Пазарджик и част от ръководството ѝ. Роден е в Брацигово през 1968 г. Завършил е „Право” СУ “Св. Климент Охридски“. Владее немски и английски език. Женен е, има син, който е студент по „Право“. Не е членувал в политически партии и организации.

След встъпването на новия областен управител Здравко Митрев, Гинче Караминова, която бе временно на поста след оставката на Трендафил Величков, се връща на позицията заместник-областен управител.

Момчил Караиванов
инж. Момчил Караиванов е новият областен управител на Смолян

Областният управител на Смолян Недялко Славов също е освободен от поста, стана ясно след заседанието днес на Министерския съвет. 

Да, освободен съм от поста, но не съм подавал молба за неплатен отпуск“, коментира пред Дарик Недялко Славов. Той потвърди, че ще е кандидат депутат от ГЕРБ на предстоящите избори. „Публична тайна е, че ще съм в листата, но все още не се знае обаче на коя позиция ще бъда поставен в нея“, добави Славов.

Овакантеният пост ще бъде зает от инж. Момчил Караиванов, който е директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация – Смолян. Най-вероятно ще има церемония по официалното предаване на поста в петък.

Заместник-областните управители на област Смолян Андриян Петров и Тодор Бозуков, подават оставки, съобщиха от Областната администрация. Причината двамата да хвълят оставки, е в знак на несъгласие с мотивите за освобождаването на областния управител Недялко Славов, който бе освободен днес от Министерския съвет. „Като част от неговият екип, ние също падоваме оставки“, коментираха Петров и Бозуков. Днес те депозираха молбите си за освобождаване.

Спряганите имена за техни заместници са на Емил Хумчев и Илия Годев. Първият вече е бил заместник-областен от квотата на БСП, а другият е добре познат експерт по еврофондове и проекти в региона.