/ Район Централен община Пловидв
Екипът на пловдивския район „Централен“ събра лични средства, за да дари хранителни продукти, таблет и мобилен телефон на семейство с 11 деца от с. Пиргово, Русенско. Служителите на администрацията узнали от телевизионен репортаж за затрудненията, през които минава многолюдната фамилия на 36-годишната Ивелина Зартова и 42-годишния Красимир Тодоров.

Трогателно: 86-годишна жена дари пенсията си на „УМБАЛ-Пловдив“

Жената се грижи у дома за децата, а съпругът й е шофьор и семейството разчита на неговата заплата. В момента обаче той е в неплатен отпуск заради извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Столетница от Асеновград отпразнува вековния си юбилей с торта и подаръци (СНИМКИ)
​​​​​​​

В телефонен разговор с майката, служителите на районното кметство разбрали, че фамилията ще се радва на помощ от всякакъв характер, но най-вече на таблети или телефони за дистанционното обучение на децата, седем от които са ученици.

Район Централен община Пловидв

Това е причината работещите в администрацията да съберат средства не само за хранителни продукти, но и за закупуването на нов таблет, който бе изпратен на семейството. В огромния пакет, който отпътува за с. Пиргово, има и телефон - личен подарък от един от служителите в „Централен“, том на „Българска популярна енциклопедия“, блокове за рисуване, гланцови блокчета, зърнени и бобови храни, макарони, ориз, захар, брашно, колбаси, козунаци, курабии, шоколади, шоколадови зайчета и играчки за най-малките.