Синдикалният дом отваря врати на 6-ти септември
Синдикалният дом отваря врати на 6-ти септември / снимка: dariknews.bg

 

Градският дом на културата „Борис Христов", както е новото име на бившия Синдикален дом, може да отвори врати на 6-ти септември тази година. Това заяви зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски. По думите му в момента гръцката фирма-изпълнител на проекта, поетапно отстранява забележките, които имаше от страна на общината и ремонтът може да приключи до края на лятото.

Забележките бяха свързани предимно със сценичното оборудваме и с избените помещения, припомни Кацарски. Освен това, седалките на първите два реда в залата са много ниско и трябва да се намери нов начин за техния монтаж. Има довършителни работи и по устройството на завесата и друго сценично оборудване и техника, както и по външната фасада.

Общата стойност на ремонта на бившия Синдикален дом е 14.5 млн. без ДДС. Предвидено е на площ от 12 декара да бъдат разположени концертна зала с 550 места, 2 конферентни, 2 танцови и 2 изложбени зали, кино, звукозаписно студио, шивашко ателие за сценични костюми и 92 обслужващи помещения, включващи съблекални, гримьорни и бани. Модерното съоръжение ще разполага и с кафене и магазин за сувенири.