/ Дарик архив
Силен вятър духа в Пловдив и областта. Има постъпили сигнали за панали клони по пътищата, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.
 
Силният вятър скъса електропровод в Смолян, остави без ток училище - учениците в дървена ваканция

Водачите да шофират с подготвени за зимата автомобили, с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от сектор „Пътна полиция“.
 
Натоварено е движението по основните направления в областта. Най-интензивен е трафикът по пловдивския участък на АМ „Тракия“, както и по пътищата Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Асеновград и Пловдив-Карлово.
 
Очаква ни облачен вторник с бурен вятър


Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин.
 
До 2 февруари е забранено и преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е през Садово и Кочево. Опасност от падащи камъни има по направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Девин, Югово-Лъки, Белица-Загражден.