Шест години затвор за опит за убийство с нож

/ ThinkStock/Getty Images
Върховният касационен съд потвърди изцяло решение на Пловдивския апелативен съд, с което е оставена в сила присъда от 6 години лишаване от свобода спрямо 34-годишен мъж. Той е признат за виновен в извършване на опит за убийство. Пловдивският окръжен съд го е осъдил да плати  и обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на 37-годишния пострадал.
 
6 години затвор за рецидивист, ограбил жена в Пловдив

На 21 август 2016 г., на стълбището в блок на бул. „Александър Стамболийски“ № 63, подсъдимият намушкал с нож няколко пъти съседа си, с когото имали стара вражда, заради изгорял преди време при пожар автомобил на бащата на подсъдимия. Дъщерята на пострадалия била свидетелка по делото за колата.

На спомената дата след употреба на алкохол, подсъдимият разказвал на висок глас за случая на съседи пред блока. Видял дъщерята да се прибира и се развикал. Тя повикала баща си. Като го видял, подсъдимият му се нахвърлил с нож, но присъстващите успели да ги разтърват.

Съдът остави в ареста лихвар, давал заеми на клиенти с лоши кредитни досиета

След известно време същата нощ подсъдимият позвънил на вратата на апартамента на пострадалия. Щом той му отворил, го нападнал с нож. Близките ги разтървали и извикали полиция и „Бърза помощ“. Пристигналият екип спасил живота на пострадалия.
 
Подсъдимият е съден преди това, но е реабилитиран по право. Той се е лекувал след като му е била поставена диагноза поведенчески разстройства от употреба на наркотици. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.