Секционни комисии в 3 общини на фенери и свещи
Секционни комисии в 3 общини на фенери и свещи / netinfo
Със 7-8% по-ниска в сравнение с президентския вот е избирателната активност в Пловдив и областта към 17 ч. В последния час изборния процес в Асеновград, гр.Куклен и част от селата на община Родопи е затруднен допълнително от липсата на ток. Захранването е прекъснато след като се е извила буря с мълнии и е паднала градушка. Раздали сме свещи и фенери във всички секционни комисии, коментира председателят на 17-а РИК Димитър Маринчешки. От EVN заявиха, че бурята е довела до смущения в захранването на 2 възлови станции в Асеновград, но се работи интензивно и аварията ще бъде отстранена съвсем скоро.

19,59% е избирателната активност в Пловдивска област към 17 ч. Най-много избиратели – 35,3% , са пуснали бюлетина в община Брезово. Най-ниска е активността в общината с най-висока безработица – Раковски, където са гласували едва 12,55%.

В Пловдив-град избирателната активност е 17,87% към 17 ч. Повечето политици, които гласуваха в Пловдив, изразиха притеснение от вялия ход на изборите. Само министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, която пусна бюлетина в СОУ “Симеон Велики”, прогнозира, че

всички скептични прогнози за ниска активност ще бъдат опровергани в края на деня.