/ Община Пловдив
С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник 3 март - Ден на Освобождението на България от османско иго, съобщиха от Общината.

Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града - Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“.

Атракция в Пловдив: Арка с български шевици е новото любимо място в града (СНИМКИ)

Нови флагове се веят също на „Коматевско шосе“, пред сградата на Общината, до изложбената зала на Главната улица, на площад „Римски стадион“, моста на Панаира и други знакови места в града.

Община Пловдив

Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. Осигурени са от Община Пловдив и са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Община Пловдив

Обновени са и трибагрениците върху 15-метровите пилони на входовете на града. За първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт.

Директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева напомни, че по традиция знамената се обновяват два пъти годишно - в навечерието на националния празник 3 март и на 6 септември, когато се честват Денят на Съединението и празникът на Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня