Те инициираха и подписка против тестването
Родители от Раковски протестираха срещу масовото тестване на децата от 1-ви до 4-ти клас в училище.

Щадящите COVID тестове за учениците - на път към училищата

Те се събраха пред едно от училищата в града, като настояват децата им да учат присъствено, без масово тестване. Те смятат тестовете за недостатъчно достоверни.

Родителите инициираха и подписка против тестването. "Тези тестове не са ефикасни. След всеки един фалшиво положителен тест, на децата ще трябва да се направи PCR тест и родителите трябва да се карантинират.

Нека мерки да има, но не по този начин, чрез стрес върху децата ни. Ако има заболяло дете, нека да се поставят под карантина. Но след като няма голяма заболеваемост, няма смисъл от такива мерки", казаха родителите. 

Ще има ли промяна в учебната програма заради тестването на учениците

"Няма как да не подкрепим родителите в техните справедливи искания. Надяваме се да стигнем до консенсус. Има започната подписка за отмяна на наложените мерки и за нетестване на децата", каза и кметът на Раковски Павел Гуджеров.

"Нашите инструкции са публично обявени. Изпълнявайки заповедите на МОН, ние сме длъжни да проведем всички тестове и да спазим всички инструкции.

Въздържам се от коментар дали учителите са съгласни с това", съобщи директорката на училището. От днес децата в Раковски преминават в онлайн обучение. 
Агенция "Фокус"