Рекорден брой есета се борят за екскурзия в Брюксел
Рекорден брой есета се борят за екскурзия в Брюксел / netinfo
Рекорден брой есета са получени за участие в двата конкурса по време на Петия Международен панаир на образованието, който ще се открие официално на 16 март в Палата №6 на панаирното градче в Пловдив. 149 кандидат- студенти от цялата страна ще се борят за голямата награда – екскурзия до Брюксел.

122 кандидат-студенти, от 17 до 25-годинишни, са писали за „Лицата на България в Европейския съюз”, а 27 - на тема: „Градът, в който искам да живея”, съобщават организаторите на форума.

Журито ще разгледа получените 149 творби от цялата страна и ще ги оцени в 3 категории - ясно поставена и аргументирана лична позиция, оригиналност на идеята и езикова грамотност, информират още организаторите.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 18 март в Палата №6 от 13,00 часа.

По традиция в Международния панаир на образованието в Пловдив участват елитни български и чуждестранни университети, колежи, държавни, общински и частни средни училища, школи за следдипломна квалификация и изучаване на чужди езици, структури за перманентно и дистанционно обучение и браншови организации за професионална ориентация и подготовка. Целта е в рамките на панаира младите хора да бъдат запознати с новите учебни програми, условията за прием и възможностите за реализация след завършване на средното и висше образование.