Разширяват двата булеварда край реката
Разширяват двата булеварда край реката / netinfo


Натовареният трафик в централната градска част ще бъде отпушен чрез разширяване на крайречните булеварди „Марица – Север” и „Марица – Юг”. Това решиха тази сутрин след обиколка на невралгичните зони кметът на Пловдив Славчо Атанасов и членовете на експертна група, включваща зам. – кмета Петко Атанасов, главния архитект Румен Русев, главния инженер Пейчо Михов и члена на Консултативния съвет при кмета арх. Тодор Абаджиев.

Кметът заяви, че ще разпореди веднага да започне работата по проектирането. Най-малко 6 млн. лева ще бъдат нужни само за разширението на бул. „Марица – Юг”, който миналата година беше реконструиран в отсечката от бул. „Цар Борис III” до Пешеходния мост. Новата лента, която ще се изгражда в останалата част е с дължина 1,2 км.

Според кмета е съвсем реалистично разширеният бул. „Марица – Юг” да бъде готов до края на следващата година, след което да започне работата по платното от северната страна на реката.

По този начин ще се облекчи движението по булевардите „Цар Борис III”,„ 6-ти септември”, „България” и „Руски”.

Две от входно-изходните артерии – Голямоконарско шосе и Карловско шосе, които също бяха инспектирани днес, ще бъдат осветени и обезопасени в най-кратки срокове, декларира кметът. Инфраструктурата на града не се е променила много за последните 30-40 години, а колите са станали 3-4 пъти повече от преди, коментира Славчо Атанасов след инспекцията. Той подчерта, че новата организация и свързаната с нея инфраструктура ще се мислят с хоризонт поне 20 години напред.