Той е шофирал без книжка и под въздействието на амфетамин
Прокуратурата разкри подробности по случая с шофьора, забил колата си в КАТ-Пловдив.

Инцидентът е станал на 2 август, около 15:00 часа. Властите подчертаха, че зачетяват случаите на водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. Мъжът е отишъл в КАТ, за да си смени регистрацията на колата, при което прави впечатление на служителите, че той се държи неадекватно.

В момента на обратката, служителка подава сигнал, за да му бъде извършена проверка. Извършена е пререгистрация на автомобила и той напуска КАТ. Незабавно на изхода е спрян от патрул, за да му бъде извършена проверка.

Дрогиран заби колата си пред сградата на КАТ-Пловдив (ВИДЕО)

Установено е, че той е без книжка. Полицаите го уведомяват, че ще му бъдат съставени актове, но мъжът се качва в колата и тръгва да бяга. Наблюдаващият прокурор подчерта, че е имал изключително агресивно шофиране.

"Влязъл е в двора на КАТ, където е имало много хора и спрени автомобили. Полицаите са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил, при което той е тръгнал да излиза от бетонови сакции за цветя", допълни прокурорът.

През цялото време е крещял, че ще си сложи крайна живота, при което полицая, който неколкократно му е извикал да излезе от колата и това не се е случило, счупва стъклото на шофьорската врата и го изважда.

При извършен тест с техническо средство е установено наличие на амфетамин в кръвта му. Той е задържан за 24 часа, като предстои да бъде арестуван за 72 часа.

Колата е била със софийска регистрация. Наблюдаващият прокурор разкри още, че през 2019 година той е заловен да шофира под въздействието на алкохол и отново без книжка.

Осъден е и в момента е в изпитателен срок.на лишаване от свобода за 6 месеца. Той е имал множество нарушения на пътя. От 2001 година до вчера са му съставени 63 акта и 47 фиша.

През януари тази година той е заловен на територията на столицата отново след употреба на алкохол и това е била причината колата му да бъде дерегистрирана. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство с особена дързост.