Разкопките на Форума стартират напролет?
Разкопките на Форума стартират напролет? / dariknews.bg/ архив

Надявам се напролет да стартират археологическите разкопки на Античния форум, заяви зам.-кметът по култура и образование Стефан Стоянов по време на днешния семинар на тема „Програмата „Европейска столица на културата" - възможности и предизвикателства". По повод развитието на културната инфраструктура на Пловдив за кандитурата му за европейска столица, той припомни, че дейностите по проекта за рехабилитация на Римския стадион трябва да приключат през март 2012 г.

Античният театър е преотстъпен за стопанисване на община Пловдив и там ще имаме още работа по благоустрояването му, каза още Стоянов. През следващата година предстои изграждане на съблекални, кабини за звука и осветлението и подобряване на механизацията. Стоянов допълни, че тенденцията е държавните културно-исторически обекти да стават общинска собственост, в това число Малката и Голямата базилика и Античния Одеон.

Зам.-кметът изрази доста мрачна прогноза за откриването на Градския дом на културата. По думите му бившият Синдикален дом ще заработи до една година. В момента там имаме много сериозни проблеми, категоричен бе той.