/ netinfo
Кметът на район "Северен" Ральо Ралев дискутира оптимизирането на дейността на здравните медиатори. По повод на предстоящата национална среща в Пловдив на 14-15 юни на здравните медиатори към общини, социални работници към дирекции ,,Социално подпомагане” и Националната мрежа на здравните медиатори, той и неговият заместник Красимир Асенов се срещнаха със здравни медиатори, които ще участват в националния форум.

Нова благотворителна инициатива в "Северен"

Целта на Програмата ,,Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулозата”, която е организатор на националната среща и която се реализира и финансира съгласно Рамковото споразумение за сътрудничество на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и Министерството на здравеопазването, е да се насърчи устойчива обществена система, с качествена превенция, диагностика, грижи и лечение на туберкулозата. Основният фокус е да се установи ранна диагностика на случаите на заболяването сред ключовото население, с цел превенция на общото население.

Ново улично осветление изградиха на стратегически места в "Северен"

На срещата, която се проведе по инициатива на Ралев в районната администрация, се дискутираха въпроси свързани с оптимизирането на дейността на здравните медиатори, практиките за профилактика на заболяванията, възможностите за съвместна работа с регионалните структури на Агенцията за социално подпомагане, здравните заведения в града и други.