район Северен
район Северен / netinfo
Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май организира администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района Ральо Ралев и Кирил Гаров от  неправителствената организация “Here2Help”.
 
Събираните съвместно пластмасови капачки са предадени за рециклиране в екологичната кампания „Книги за смет”, организирана от фондация “Credo Bonum" и издателство SmartBooks, където за килограм пластмаса получаваш 1брой хартиена книга.
 
Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района са 32 на брой.
 
От тях 11 броя получи народно читалище „Георги Търнев-1900”, връчени на секретаря на читалищното настоятелство г-жа Валентина Христоева от заместник-кмета на района г-жа Лариса Кътова.
 
Останалите 21 броя книги като подарък получиха ДГ „Дъга” с директор Дима Симеонова, ДГ „Бреза” с директор Нели Димитрова и ДГ „Весела” с директор Тодорка Пенкова.
 
Директорите на детските заведения изказаха своята благодарност към ръководството на районната администрация и увериха, че ще продължават активно да вземат участие в зелената инициатива за събиране на пластмасови капачки, както и да обучават своите възпитаници да опазват околната среда.