Недоволство и протест готвят жителите на пазарджишкото село Братаница, където 7-годишно дете беше прегазено на пешеходна пътека от служител на МВР през лятото на 2021 г., съобщи NOVA.

Съдът е променил присъдата му и вместо ефективна сега е наложена условна - 3 години с 4-годишен изпитателен срок. Родителите на детето и жители на селото ще блокират главния път, който свързва Пазарджик и Велинград.

Майката на 7-годишната Моника определи присъдата като “лъжлива”. “Тя е в полза на Владо Панайотов. Той не спази никакви правила”, заяви почернената майка. 

По думите на жената при срещите им с полицая той променял версията за това какво се е случило в деня на инцидента.

“Тази присъда не ни устройва. Апелативният съд в Пловдив се подигра с нас. Как може убиец да бъде пуснат на свободна?”, попита бащата на загиналото дете. 

“Говорим за спиране на войната по пътищата, но никой нищо не прави”, допълни той.

Защитата на полицая обясни пред NOVA, че Владимир Панайотов не е пътен хулиган, нито арогантен човек и съжалява за случилото се.

“Изключително съжалява за това, което се е случило. Сериозни смекчаващи обстоятелства, които съдът е отчел са непосредствено оказаната помощ на пострадалото дете. Г-н Панайотов е нарушил без съмнение правилата. Но той показва с личността си, че е осъзнал това, което е направил. Той вече е в активен режим на превъзпитание”, каза адвокат Кирил Николов. Той добави, че няма причина да обжалват присъдата.
NOVA