Прокурор Ганчев не строи паркинг в санаториум, но хотел – да
Прокурор Ганчев не строи паркинг в санаториум, но хотел – да / netinfo

Изграждането на паркинг пред новостроящия се хотел на прокурора Николай Ганчев във Велинград, чиято оставка поиска главният прокурор е стопиран още миналата година. Това каза за Дарик радио бившият временно изпълняващ длъжността кмет на курортния град Атанас Водев.

 

Актът е спрян две седмици по- късно с друга заповед на Водев, след подадена жалба от управителят на военния санаториум, д-р Любомир Крантев. В жалбата си д-р Крантев оспорва законността на паркинга, като посочва, че строежът ще навлезе и в част от имота на военния санаториум, за което не е искано разрешението на Министерството на отбраната.  

 

Според разследване на Дарик радио, Общинската управа във Велинград е издала първата заповед единствено след решение на Експертен съвет, без това да бъде гласувано от общинските съветници. По-късно е издала нова заповед за отмяна на разширяването на улицата, за сметка на военния санаториум. Справка за това предоставиха от администрацията на Общинския съвет, потвърдено бе и от общински съветници.

 

През 2005 година община Велинград е издадала над 300 разрешения за строежи на хотели и паркинги. Нищо специално и незаконно няма в този случай, в който се цели очерняне на един важен човек в държавата, какъвто е прокурорът Николай Ганчев, твърди бившият временен кмет Атанас Водев.