/ Дарик архив
Костадин Язов твърди, че показанията на потърпевшата не са верни
Районна прокуратура наблюдава случая, в който - по непотвърдена информация, възрастна жена е била нападната от бивш депутат. Както Дарик вече съобщи, по непотвърдена информация, бившият народен представител от ГЕРБ Костадин Язов нанесъл удар на 73-годишната Стоянка Вътова, след като между тях възникнал спор за ползване на паркомясто. Това се е случило на 10 май пред заведение „Вижън“ на бул. „Шести септември“.
 
Проверката се извършва по преписка, образувана по повод съобщение от спешен кабинет на УМБАЛ „Св. Георги“ при извършен преглед на пациент - Стоянка Вътова от Пловдив, която е съобщила на преглеждащия лекар, че е пострадала от побой.
 
В хода на предварителната проверка към настоящия момент са събрани изключително противоречиви данни относно инцидента, включително дали Вътова е била удряна и блъскана с автомобил, съобщават от прокуратурата. Стоянка Вътова е отказала да дава обяснения по преписката, основавайки се на здравословното си състояние, като в разговор със служители на полицията е заявила, че непознат за нея мъж й нанесъл удар с ръка в областта на тила след спор за паркомясто пред заведението.
 
Съгласно сведения от очевидци, спорът е възникнал около 14.00 ч., след което Вътова и още две лица, установени в хода на проверката, са извършвали разтоварни дейности до 17.00 ч. Впоследствие Вътова е била откарана в спешен кабинет, където й е бил извършен преглед. Дежурният лекар заявил, че състоянието на Вътова е стабилно и не се предвижда специфично лечение или интервенция.
 
По преписката предстои установяване и разговори с очевидци на инцидента и изясняване на здравословното състояние на Стоянка Вътова. Работата по случая продължава. 

Пред Дарик бившият депутат Костадин Язов заяви, че твърденията на жената не са верни. Той поиска да се изчака, за да може и пенсионерката да даде показания. Ще коментирам, когато това се случи и когато проверката на прокуратурата приключи, каза още Язов.