белезници
белезници / Guliver/Getty Images
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ иска Районна прокуратура – Асеновград спрямо девет души, участвали в мелето между младите гребци и роми на яз. „40-те извора“. Те са привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, в съучастие, уточниха от прокуратурата.

Родители на битите млади гребци: Искаме по-силна полиция

Конфликтът между двете групи възникна в понеделник. По-късно през деня е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем души, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесни повреди, като до момента е установено, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлена.

Роми нападнаха гребци в Асеновград

Под ръководството на прокуратурата продължава провеждането на процесуално-следствени действия – извършени са разпити на 17 свидетели, 12 разпознавания, като в момента се правят още четири, три огледа на местопроизшествие, при което са иззети брадви, лопата и дървени тояги.

Деветимата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои повдигане на нови обвинения, като за двама от задържаните те ще бъдат за нанесени средни телесни повреди.

Протест в Асеновград заради побой над гребци (СНИМКИ)

Районен съд – Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за постоянната мярка за неотклонение.