/ netinfo
Паднали дървета и скъсани проводници оставиха без ток множество села и махали
Продължават проблемите с електричеството в редица населени места в Смолянско, като главната причина за авариите в региона са паднали дървета и скъсани проводници, в следствие на снеговалежа през уикенда. Сигнали за липсата на електричество има от различни населени места в областта. От Електроразпределение ЮГ определиха обстановката като нормална с оглед на зимната обстановка.

През „Превала“ и Пампорово само с вериги

„От неделя има единични изключвания, а към момента с нарушено електрическо захранване са няколко села и махали“, коментира говорителят на EVN Крум Косев. Сред населените места без ток са Полковник Серафимово, Стойките, Загражден и Планинско. Екипи на дружеството работят по места и се надяват в максимално бързи срокове да се възстанови нормалното електроподаване.

Заради снеговалежа отново проблеми с тока в Смолянско

Относно аварията в Неделино, където свлачище отнесе стълб и остави стотици жители на родопския град без ток, Крум Косев съобщи, че там домакинствата вече имат електричество, тъй като от дружеството са приложили друга схема и е подадено захранване от алтернативен източник.