Снежни тапи
Снежни тапи / netinfo
Тапи в Пампорово, заради закъсал камион, който доставя газ се образуваха на кръстовището в курорта. Товарният автомобил не е успял да излезе на стръмната част в посока Смолян, в близост до бившата Автогара, което го е принудило да спре. Това обаче затрудни движението във всички посоки и се образуваха тапи, като някои автомобили с отбила инерция също закъсваха.

В зимния курорт допълнително се затруднява и движението заради спрелите от скиори автомобили по пътните платна, което допълнително натоварва предвижването на автомобилите, както и разчистването на снега от пътните платна. Не липсват и леки ПТП – та, заради заснежените пътни участъци.

На този етап няма затворени пътища в областта, заради снеговалежа от снощи, който в различните райони е натрупал между 10 и 30 см.

Има ограничения за товарни автомобили по проходите Печинско, Рожен, Тешел- Борино-Доспат-Гоце Делчев, както и на Превала, където всички автомобили трябва да бъдат с вериги. Продължават и проблемите с липсата на електричество, като в община Баните има най-много населени места без ток, като там причината е отново в компрометирани стълбове от ураганните ветрове през изминалия месец. Проблеми с електричеството имат и стотици жители на Неделино, където заради пропаднал електрически стълб цял квартал е без ток от снощи.

„Няма бедстващи хора, екипи работят по отстраняване на проблемите с електричеството. Правят се проби. Пътната обстановка остава при зимни условия с обявените ограничения. В момента се почиства и Пампорово“, коментира зам.-областният управител Адриан Петров.

В момента продължава снеговалежът в почти цялата област.