/ iStock/Getty images
Приключи специализираната полицейска операция в зеленчуковите борси на 4 области (Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора), съобщиха от МВР. Спецоперацията започна на 16-и март.

Припомняме, че заложената основна цел бе противодействие на данъчните измами при търговия с плодове и зеленчуци, контрол на качеството и произхода на плодове и зеленчуци в борсите и спазване на фискалната дисциплина. Операцията бе осъществена от служители на отдел „Икономическа полиция“, съвместно с екипи на Фискален контрол - НАП и Българската агенция по безопасност на храните.

Полицейска акция в зеленчуковите борси на 4 области

Извършена е инспекция на общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите, проверени са 103 лица и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и 9 предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на ЗДвП.

Установени са два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци, предприети са стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в тях количества. Пристъпено е и към запечатването на 5 обекта.