/ DarikNews
Ромският бос Кирил Рашков, по-известен под тепетата като цар Киро, е бил приет днес в УМБАЛ "Св. Георги". Това потвърдиха за DarikNews от лечебното заведение. 

28 г. затвор за нападателите на сестрата на цар Киро

77-годишният Рашков е бил приет със сърдечни оплаквания в отделението по инвазивна кардиология на университетската болница. От болницата отказаха информация  за състоянието му.  Според пресслужбата на здравното заведение ромският бос е заявил, че не желае да се дава информация за него. "Болницата е длъжна да се съобрази с това желание на пациента", допълниха от пресслужбата.

Цар Киро отново на съд за нападение на журналисти

В болницата цар Киро е бил придружен от свои роднини, начело със съпругата му - царица Костадинка. Сутринта те са били забелязани да изчакват пред отделението информация за родственика си. 

Кирил Рашков с нови заплахи към журналисти

Кирил Рашков страда от болно сърце от 7-8 години. Той многократно се лекува във френска клиника, където му бе поставен пейсмейкър, но френските лекари отказаха да му направят сърдечна трансплантация, за каквато мечтаеше.

DarikNews

Рашков беше съден за това, че нападнал двамата пловдивски журналисти на 17 юни 2014 г. Тогава те получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и отишли на място да го отразят. Подсъдимият ги заплюл и ругал, а впоследствие душил единия с ръце. Преди месец Върховният касационен съд го оправда по това дело. 

Кирил Рашков в болница, отлагат дело срещу него

Ромският ракиен бос от Катуница беше съден и от Специализирания наказателен съд за незаконно държане на 501 г живак и голямо количество антични монети, които представляват археологическа ценност.