/ Медицински университет Пловдив
Симулационният тренировъчен център на Мездицински университет – Пловдив е седмият европейски Акредитиран образователен институт към Американския колеж по хирургия (American College of Surgeons - ACS). Признанието за работата му не закъсня и той беше представен на сайта на ACS като образователна структура, внедряваща водещи технологии и програми в областта на симулационното медицинско обучение.

За първи път у нас: Курс за поставяне на раменната става в Медицински университет - Пловдив

За последната година в Симулационния център на МУ – Пловдив са проведени няколко международно признати курса за обучители, а в края на 2019 г. се състоя и  3-та Конференция по симулационно обучение в медицината  с широко международно признание.

Пловдивски професор стана член на Кралското дружество по хирургия (СНИМКА)

В същото време бяха придобити нови симулатори за виртуална реалност в помощ на специалистите по уши-нос-гърло и тези по офталмология, предоставящи уникални възможности съответно за ендоназална синус-хирургия и витреоретинална хирургия.

Историята на МУ-Пловдив е представена в библиотеката на Ватикана

Едно от най-значимите достижения е въвеждането в експлоатация на серия от ехографски симулатори  за образователните нужди на кардиолози, пулмолози, гастроентеролози, нефролози и специалисти по акушерство и гинекология. Наличието на напълно функционална ситуационна виртуална реалност със случаи в областта на гинекологията и диагностиката на пациенти с множествени органни травми прави изключително желано присъствието на студентите и специализантите в Симулационния център.

Медицински университет Пловдив

Предстои също стартирането на програма FAST (Focused Assessment with Sonography in Trauma) за фокусирана ехографска оценка на травматични случаи. За информация и записване в курсовете на МСТЦ на МУ – Пловдив може да се използва линк към medsim.mu-plovdiv.bg.