/ Guliver/Getty Images
Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води
Проверяват голямо месопреработвателно предприятие в Пловдив, съобщи за DarikNews директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Проверката е стартирала по сигнал, но Рогачев отказа да съобщи за какво са били сезирани властите.

Служители на Икономическа полиция и Областната дирекция за безопасност на храните в Пловдив са влезли в един от най-големите месокомбинати. Съставен е констативен протокол, взети са и проби от суровините и готовата продукция. Те са изпратени за изследване в лабораторията на ОДБХ-Пловдив.

Сигнал за мъртва риба край Пловдив вдигна накрак полицията и РИОСВ

Очаква се проверките в месопреработвателните фирми в региона да продължат.

Икономически полицаи и служители на Басейнова дирекция са извършили проверки и на територията на голямо хранително предприятие в близост до Захарния завод в Пловдив. Акцията била по сигнал за нерегламентирано източване на подпочвени води. На място се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина.

Полицията: Таксиметрова фирма в Пловдив регистрирана на фалшив адрес

Фирмата нямала разрешително да ползва подпочвени води, а нямало и водомер, който да отчита какво количество вода е добита. Имало само водомер за обратните води. 

Взети са проби от водата за изследване, както и от готовата продукция във фирмата. За случая е уведомена РЗИ-Пловдив, а също и Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.