/ iStock/Getty Images
Осъществява се засилен пътен контрол на територията на област Пловдив
Полицията установи 21-годишен младеж, карал с над 170 км/ч в Пловдив, съобщиха от МВР.  Шофьорът е нарушил скоростният режим в събота вечер на Асеновградско шосе.

Камерите по пътищата ще са доказателство в съда?

Автомобилът му БМВ е спрян от движение и му е съставен акт. Осъществява се засилен пътен контрол на територията на област Пловдив. Акцията през последните пет дни е в рамките на активните мерки за осигуряване безопасността на движението в Пловдив и региона, съобщиха от МВР.

Пътна полиция контролира високата скорост по пътищата с четири отсечки за средна скорост

От 10 до 14 август, основно във времевите интервали между 22.00 и 2.00 часа, общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен от екипи на сектори „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Могат ли да бъдат спрени незаконните гонки в Пловдив? (ВИДЕО)

Акцентът е поставен на всички проблемни точки в областния град - най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или нарушения от водачи на мотоциклети.

Снощи, след получени общо 6 сигнала на тел. 112 и предприети незабавни действия полицейските служители предотвратили автомобилни гонки в жк „Тракия“ и на бул. „Свобода“. Проверени са 34 моторни превозни средства, спрямо 15 водачи е взето административно отношение за нарушения на ЗДвП.

Гонки тормозят пловдичани, хората се оплакват на полицията

Във вторник срещу сряда, в района на бензиностанция са били установени 16 мотористи, на  шестима от които са издадени глоби с фишове. В рамките на акцията на четирима шофьори са отнети свидетелствата за правоуправление, заради незаплатени в срок наказателни постановления.

Проведе се специализирана полицейска операция в област Пловдив

Продължават ежедневните действия на служителите от полицията в Пловдив за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи. В изпълнение на планираните мерки са предприети и съвместни инспекции с представители на ТДНАП и ДАИ на учебните центрове за обучение на водачи на МПС.