Плъхове-албиноси и тиня в мазетата на Детска клиника в Пловдив
Плъхове-албиноси и тиня в мазетата на Детска клиника в Пловдив / netinfo

Огромни бели плъхове излизат от канализационните шахти в приземните етажи на Детска клиника в Университетска болница в Пловдив, установи репортер на Дарик. Гризачите се появяват след проливни дъждове, които предизвикват наводненията в отделението, уточниха работници по поддръжката. Кола на противопожарната служба продължава да изпомпва тиня и кал от мазетата на клиниката, но водата отново се връща през канализацията и излиза от шахтите. Санитари изнасят на ръце към горните етажи ценни медикаменти и оборудване, които се съхраняват в приземните сервизни помещения.

Заради наводнени шахти са блокирани вътрешните асансьори и е затруднен достъпът до кухненския блок. Храната за болните се доставя по специално аварийно стълбище. Няма пострадали пациенти и лекари от клиниката. Осигурено е резервно електрическо захранване и питейна вода.

Наводнени са още няколко сгради и помещенията на Патоанатомията в базата на ул. ”Васил Априлов”. Взели сме необходимите мерки, за да осигурим нормална работа на всички отделения, въпреки критичната ситуация, заявиха от ръководството на Университетска болница.