/ район Северен
Пловдивската гимназия „Д-р Иван Богоров“ отпразнува празника на институцията, която през 2019-та отбелязва 70 години от създаването си.

Обявиха прием в 11 специалности в дуални паралелки за новата учебна година

Директорът Михаил Казанджиев представи на учениците и екипа си официалните гости, дошли да отбележат събитието заедно с тях: Ральо Ралев - кмет на Район “Северен“, Димитър Керин - заместник-областен управител, Десислава Йорданова - секретар на кметската администрация и Нели Нончева -  главен експерт „Образование и култура“.

На фона на националния химн беше издигнат българският трибагреник, а след това, при издигане знамето на ЕС, прозвуча и химнът на Европа. Многообразната личност на патрона на училището д-р Иван Богоров бе разкрита в словото, посветено на живота и дейността му.

Министър Вълчев: Да вдъхновим днешните ученици да учат

С гордост новият директор на институцията похвали своите възпитаници за успешната им ежегодна проява - изложбата на изделия от кожа и текстил, както и готовността им да се включат в благотворителната кампания за подпомагане изграждането на нов педиатричен онкохематологичен комплекс в Пловдив.

В края на празничната церемония хороводец с националното знаме даде старт на традиционните хора, които станаха кулминация на тържествената проява.