/ IStock
Пловдивската общинска болница "Св. Мина" получи дарение от 44 000 лева от Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия, съобщиха от Общината.

Посланикът на Кралство Белгия у нас Фредерик Морис, президентът на Клуб "Белгия - България - Люксембург" Кристоф де Мил и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарението в размер 44 000 лв. на МБАЛ "Св. Мина".

МБАЛ „Св. Мина“ ще получи още средства за пациенти с COVID-19

Официалната церемония се е състояла в община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки. Дарителската акция е проведена под мотото "Кислород за Пловдив" по инициатива на Българо-белгийския бизнес клуб.

Това е първото по рода си колективно дарение на национален бизнес клуб у нас. Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните.

Директорът на болничното заведение проф. Петър Петров благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.

"Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност - между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с "Кислород за Пловдив" отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати", е споделил от своя страна посланик Фредерик Морис.