/ Dariknews.bg
Подписка, засега - само електронна - с искане да бъдат отпуснати пари за ремонт и саниране на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии, пуснаха граждани от Пещера.

Тина Соколова

Реакцията идва, след като на последното си заседание съветниците в града отхвърлиха искането за отпускане на средства за изготвяне на проект и кандидатстване по програма „Региони в растеж“.

Отпускат нови 13 млн. лева за саниране на сгради в 28 малки общини

Училището става поредната жертва на политически престрелки между управляващи и опозиция в градския парламент. Против са гласували представителите на БСП и Коалиция „Стелиан Варсанов за Пещера“, които формират мнозинство срещу колегите си от ГЕРБ, подкрепящи кмета Николай Зайчев.

Тина Соколова

Сградата на гимназията е в окаяно състояние. През последните години са правени и други опити да се намерят пари за ремонт, но без успех. След сесията председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев разпространи становище, че гимназията и СУ „Климент Охридски“ трябва да се обединят в една сграда и че е излишно да се поддържат две бази.

По думите му, от началото на мандата общината е похарчила над 200 000 лева за изготвяне на проекти, от които не са спечелени и 5%. Случилото се обаче предизвика гнева на пещерци, повечето от които са категорични, че не е редно да се правят икономии в местния бюджет точно за сметка на децата.