/ район Северен

Паметен урок по родолюбие по случай 3 март събра деца и учители от ДГ „Захарно петле“ и многобройни гости от район „Северен“, водени лично от кмета Ральо Ралев.

Ральо Ралев открива третото издание на проект „Доброто продължава“ в ДГ „Дъга“

Бъдещите първокласници около нея нямаха търпение да се изявят и не само показаха своя вълнуващ урок спектакъл, но въвлякоха публиката в неподправените детски емоции. Със слово, с патриотични песни, с мултимедия малките артисти пресъздадоха славни моменти от родната история.

Урокът по родолюбие проследи съдбата на най-скъпите синове на отечеството и показа, че техните дела са оставили незаличима следа във всяко българско сърце. Трогнати до сълзи от превъплътените Левски, Ботев, Райна Княгиня, от малките артисти с лъвчета върху калпачетата, гостите дадоха израз на неподправените си емоции с усмивки и с думи на благодарност за преживения заедно с децата предпразничен ден.

Осигуриха безопасното преминаване на децата от детска градина в "Северен"

Ралев честити на всички настъпващия национален празник и сподели, че малките възпитаници на „Захарно петле“ са го развълнували дълбоко, а техният патриотичен урок ще остане задълго в съзнанието и сърцето му.

С дълбоко уважение и респект той се обърна и към педагогическия екип на градината, където работят всеотдайни и изключително отговорни педагози. Цветята за директора са признателност за всеотдайността, с която ръководи детското заведениe и заедно със своя екип всеки ден градят у децата чувство за национална принадлежност, чувство на гордост, че са част от славна история.