/ район Северен

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев днес гостува на  ДГ „Дъга“, където стартира третото издание на проекта „Доброто продължава“. Учители, деца и родителска общественост работят с отдаденост по реализацията му от 2017 година. Идеята на тазгодишното начинание обясни директорът на детското заведение.

Осигуриха безопасното преминаване на децата от детска градина в "Северен"

„Когато са още в крехка възраст и сърцата и умовете им попиват всяка дума на възрастните с доверие, децата трябва да бъдат приобщавани към универсалните човешки ценности – обич, състрадание, отзивчивост, действена грижа.“

Преди три години първата крачка към доброто започва с помощ към възрастните хора от дом „Св.Св. Василий Велики“, след което проектът се разгръща чрез мащабната кампания в подкрепа на малката Лилия Козарева, за лечението на която са събрани 36 800 лв.

Тази година проектът е под надслов „Аз обичам животните“ и ще събира играчки, аксесоари и храна за обитателите на ОП „Зооветеринарен комплекс“. Най-важно е обаче енергията на децата да бъде насочена към опознаване на животните и на грижите за тях.

Ралев обсъди с жители на "Северен" ремонта на ул. "Галилей"

Това, по убеждението на педагозите, е начин децата да се учат да ценят и опазват живота, да стават обичливи, отговорни и грижовни. Родителите безусловно подкрепят новото начинание и също бяха сред гостите на откриването, за да подкрепят каузата на своите деца и учители.

Сред най-ревностните поддръжници на проекта и в морален, и във финансов аспект още от първите му стъпки е Ралев, както и целият екип на кметството. Ето защо той сърдечно поздрави директора и учителите за поредната благородна инициатива и пожела на децата да обичат животните, да ги пазят от посегателства, да се грижат за тяхното добруване с каквото и както могат. Да служиш на доброто, е лична потребност, която трябва да бъде формирана именно в детството - в това е значимият принос на проекта.

Откриват поредния нов паркинг в "Северен"

Вълнуващото мултимедийно представяне на живота в „Зооветеринарен комплекс“ беше последвано от още един сърдечен поздрав към децата – този на директора на комплекса. За всички присъстващи децата поднесоха емоционална програма, която стана естествена кулминация на събитието и паметен урок за всички по вяра в доброто.