„Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи”, заяви в ефира на „Здравей, България” бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. 

Името на Рогачев беше споменато в разследването на Тина Ивайлова „Тъмната страна на пагона”. В него се казва, че бившият началник на пловдивската полиция извън работно време посещава с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев.

Рогачев и началникът на Трето РУ отстраняват поставения секретен пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше задържан заедно с още шест служители на реда. „Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването”, отговори лаконично Рогачев.

Отстраниха шефа на пловдивската полиция

„Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представят данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше”, каза адвокатът на Рогачев - Валери Пейчев.

Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев временно е отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Пейчев посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПИ за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква, само когато се води разследване по досъдебно производство.

Според Рогачев в производството се споменавало, че „не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил”. Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главният секретар на МВР.
nova.bg