Наричат ги „ударната бригада на пловдивската полиция”  или „Главна дирекция Трето РУ”. Работят ударно на територията на всички районни в Пловдив, както и извън границите на града и областта. Използват частните си коли и дори и униформените им служители не носят полицейска униформа, когато са изпратени да изпълняват поръчки. Използват пагона, за да нарушават закона. Като в случая със склад за съхранение на технически коноп в село Болярци - област Пловдив, разказва NOVA.

В склада, който е собственост на частна фирма, са извършени няколко  кражби на марихуана. Затова и жената, която отговаря за него, заедно със сина й, често го наблюдава през нощта. Като в нощта на 5-ти срещу 6-ти април. 

Жената подава сигнал до тел. 112. Сигналът е приет, но по него не е работено. 

След проверката на NOVA става ясно, че автомобилът, на който жената диктува регистрационния номер, е собственост на Самуил Хаджиев-началникът на Трето РУ в Пловдив. Шофира го без притеснения до деня на ареста му.

Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата. Стойността на количеството е милиони левове. Преди това полицаите тествали качеството на конопа не в специализирана лаборатория, а през известни пловдивски дилъри, които са потвърдили, че могат да продадат стоката.

Каква е хронологията на случилото се? Според източници на NOVA по-рано през деня на 5-и април секретен пост от цивилни полицаи наблюдава и обикаля района около склада. Докладват на Хаджиев дали има движение и дали влизат и излизат автомобили. Надвечер с личния автомобил на началника на Трето РУ, в извънработно време,  до склада  идват самият Самуил Хаджиев и лично директорът на пловдивската полиция –Йордан Рогачев. По наша информация Хаджиев носи шапка и маска, за да не бъде  разпознат от камерите. Решено е да се действа, но на секретния пост е обяснено, че всичко е наред и собственикът на склада има всички надлежни разрешителни. Тази версия обаче е само за секретния пост. Разпоредено е на полицаите да се прибират и да не се занимават повече с този склад, защото всичко е законно. Рогачев и Хаджиев се връщат в Пловдив. Около полунощ началникът на Трето РУ отново идва в селото с един от най-доверените си хора, който е острие на наказателния отряд – служителят от отдел „Криминална полиция” –Атанас Качаков. Връщат се, за да извършат кражбата, която е осуетена. 

Потърпевшите от склада за марихуана са твърдо решени да си търсят правата. И нещата не остават така. Прокуратурата повдигна обвинения на Самуил Хаджиев и Атанас Качаков.

Вижте още във видеото
NOVA