Фестивалът "Hills of Rock - Plovdiv 2023" се отлага за следващата година. Това съобщиха на пресконференция представители на промоутърската компания "Фест Тийм" ООД, община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019".

Екипът ни работи усилено заедно с нашите партньори, за да осъществим любимия рок фестивал на България и това лято, но се оказа истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка. Това каза Стефан Еленков от  "Фест Тийм", който посочи, че от компанията не са готови да жертват качеството на фестивала. 

50 стават бандите за HILLS OF ROCK 2022 в Пловдив

"През последните няколко години заедно с нашите партньори посветихме всичките си усилия и ресурси, за да осигурим първокласен музикален фестивал с високо качество на програмата и продукцията и съпътстващите забавления, които нашата публика заслужава и очаква с нетърпение", каза Еленков.

По думите му организаторите имат амбицията през 2024 година да осигурят най-силния "Hills of Rock - Plovdiv" досега. "Групите, които почитателите на фестивала пожелаха и за които вече сме в преговори, са огромни имена - мечта на всеки отдаден рок и метъл фен, а датите ще споделим възможно най-скоро", допълни Еленков. 

Закупилите билети за фестивала могат да изберат да ги върнат до 31 декември тази година или да ги запазят за догодина, за когато цените за "Hills of Rock - Plovdiv 2024" ще претърпят промяна.

"Hills of Rock" е емблема, фестивал, който утвърди Пловдив като Европейска столица на културата. Той е марка на града и остава в Пловдив, където ще се завърне догодина в пълния си блясък и мащаб. Това каза заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

През седемте години, в които се провежда фестивалът, повече от 130 имена гостуваха в Пловдив, сред които Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth.
Ирина Шопова, БТА